Sunday, July 13, 2014

Seikkailupäivä

Mellin toisesta päivästä kotona tulikin oikea seikkailupäivä. Yö meni ihan mukavasti, itse heräilin enemmän kuin koira, piti päästä kurkkimaan nukkuuko se vai mitä tekee... Nukahtamiseen vaadittiin, että istuin pentuaitauksessa jonkun tovin ja odotin että tyttö sammuu. Yritin ensin jättää sen yksin aitaukseen, mutta huutohan siitä tuli.

Heräsin sitten 4.30 ja huomasin, että pentukin oli silmät auki. Päätin sitten viedä sen ulos, järkeilin, että parempi ennakoida kuin odottaa vinkunaa ja palkita sitten siitä. Noh, idea oli varmaan ihan hyvä. Hätä oli ja tuli hoidettua pihalla. Mutta se jatko.. Koirahan ehti siinä sitten herätä, vaikka itse pelkästään kuiskailin, enkä tehnyt ylimääräisiä liikkeitä ja annoin vain pienet kehut asioiden hoitamisesta. Tultiin takaisin, niin Mellillä oli puuhavaihde päällä. Ensin taas yritin vaan jättää sen yksin touhuamaan leluineen, mutta ei käynyt. Istuin sitten aitauksessa passiivisena ja puolinukuksissa ja katselin kuinka pentu leikki kaikilla eri leluilla, yritti syödä omaa petiään ja murista peilikuvalleen. Tuntia myöhemmin se viimein nukahti. Nukutiin vielä pari tuntia, ja klo 8 se olikin taas aivan virkeänä ja ulosmenovalmiina.

Hyvä puoli tässä show'ssa oli se, että pissit tulivat eilen siis sisälle vain kerran heti aamusta, ja Melli ei ole vielä kertaakaan päässyt kakkaamaan sisälle. Huono puoli oli se, että olen aika zombi. Tänä yönä aion kokeilla nukkua yön läpi paitsi jos hurtta valittaa hätäänsä. Kun kuulemma sisarukset ovat saaneet nukuttua seitsemänkin tuntia putkeen.

Koska yöllä oli energiaa, ajattelin, että tänään pikkuhaukku pitää väsyttää paremmin. Lähdettiin sitten heti aamusta tutustumaan ratikoihin ja Hietsun kirpputoriin. Melli kulki sylissä ja välillä pääsi seisoskelemaan ihmisvilinään. Tuttu istumistemppukin onnistui vaikka ympärillä tapahtui. Ei ollut moksiskaan. Tämän jälkeen se pääsi äidin luo kylään ja minä sain mennä Stadikalle nauttimaan auringosta. (Melli ei muuten yhtään tykkää auringonpaisteesta, kulkee aina varjossa ja välillä vikisee jos joutuu aurinkoon!) Pentu oli vartin verran itkenyt sitä, että lähdin, mutta sopeutunut sitten uuteen tilanteeseen. Hyvin meni vierailu!

Iltapäivällä lähdimme kantokassin kanssa kohti Kamppia. Koira kulki kiltisti kassissa ja katseli ympärilleen. Annoin sen hetken tallustella kauppakeskuksen lattialla, oli sunnuntai, joten aika tyhjää. Bussissa se istui kassissaan kiltisti vaikka vähän tylsistyikin puolen tunnin matkalla.

Perillä odotti Espoon kesäparatiisi rantoineen ja nurmikkoineen. Melli sai juosta vapaana, mutta silti se kulkee pääasiassa jaloissa ja katsoo silmiin ja heiluttaa häntäänsä. Seuraamisen opettaminen on jo aloitettu, koska se kävelee niin jo luonnostaan..

Maalla oli jännittäviä asioita, kuten meren laineet ja mölkkypalikat. Vähemmän jännittäviä, suorastaan yhdentekeviä, olivat lampaat.

Oli pienelle aika rankka päivä, vaikka se ottikin parit päivätorkut. Nyt se makaa reporankana lattialla. Toivottavasti ensi yönä nukutaan molemmat oikein hyvin!! (Ja kamera unohtui kotiin...)

No comments:

Post a Comment