Friday, July 25, 2014

Hulinaa ja hellettä

Huh, olenpas ollut laiska päivittelijä! Kaikki on kuitenkin hyvin. Palattiin mökiltä ja Melli nukkui taas kiltisti suurimman osan 2,5 tunnin bussimatkasta. Vähän söi myös puruluuta ja oli paijattavana.

Paluu kaupunkiarkeen sujui hyvin, olin (taas) positiivisesti yllättynyt. Täällä elämä on asettunut uomiinsa. Pentu jää välillä pariksi tunniksi yksin, eikä ainakaan lähtiessä eikä palatessa tee asiasta sen kummempaa numeroa. Yömeininki on tasoittunut, kerran ulos ja sitten aika pikaisesti takaisin nukkumaan. Viime yönä sain nukkua historialliset 6 tuntia putkeen, kun koira heräili vasta kuuden aikaan aamulla ensimmästä kertaa! Kyllä se yö siitä vähitellen pitenee..

Ollaan taas touhuiltu aika paljon iltaisin, mutta päivisin on liian kuuma hurttapololle. Illalla sitten riittääkin virtaa! Löydettiin mukava painikaveri, mäykky-cockerimix, jonka kanssa Melli sai painia yltäkylläisesti. Se on selvästi rohkaistunut uusien koirien suhteen, mutta ei vielä ymmärrä haukkujia.

Ollaan matkustettu aika paljon ympäriinsä, ja bussit ja metrot sujuu aivan ongelmitta edelleen. Käytiin myös Mustissa ja Mirrissä taas ostoksilla ja vaa'alla. Neiti painaa 5,5 kg tällä hetkellä. Ahne on kuin porsas, en ole ennen moista nähnyt. Välillä mietin ruokinko liian vähän kun raukka on niin nälkäinen, mutta voipi olla että se vaan nyt kuuluu persoonaan.. Katsellaan tässä tätä ruokinta-asiaa vähitellen.

Olen myös alkanut antaa pieniä maistiaisia muuta ruokaa. Makupalojen joukkoon on tupsahdellut herkkuja ja rahkapurkin pohjatkin sai nuolla. Tiukka linja on kyllä muuten pitänyt, eikä herkkuja jaella missä tahansa. Periaatteena on ollut että kaikki ruoka ja puruluut tarjoillaan Mellin omaan aitaukseen vain silloin kuin portti on kiinni. Ideana on, että portin esiin nostaminen ei tarkoita vain yksin jäämistä tai nukkumaanmenoaikaa, vaan myös ruoka- ja puruluunsyöntiaikaa. Toimii, Melli ei piittaa portista lainkaan.

Koulutus on myös jatkunut hyvin. Koira oppii nopeammin kuin emäntä kehittää tehtävää! Luoksetulo, sivulletulo, istuminen, seuraaminen, anna olla ja rauhassa (hihnassa) on nyt aika hyvin hallussa. Seuraava projekti on maahan-käsky sekä tietenkin kärsivällisyyden pidentäminen kaikissa edellämainituissa! Olen vaan aika äimänä, istuminen sujuu myös jo vauhdista jättäen ja sivulletulokin tulee suoraan kiinni jalan viereen. Pelkään koko ajan, että opetan jotain vääriä tai huonoja tapoja, täytyy mahdollisimman pian mennä jonnekin pentutokokurssille! Koira on ainakin innoissaan kaikesta tekemisestä (ahneuttaan?) ja naksutin on ollut tosi näppärä. Peruskäytöstavoissa onkin sitten enemmän harjoittelemista, sohvaa tekee mieli nakertaa ja kengät vaan on tosi kivoja leluja.. Varsinkin jos ne liikkuu ja niissä on nauhat!

2 comments:

  1. Pennun kanssa on aina niin kädet täynnä ettei ehdi mitään blogeja miettiäkkään! :D Hyvä Melli! Ahneus on loistava piirre.

    ReplyDelete
  2. Jep, ahneudesta ei ainakaan haittaa ole! Taitaa olla kaikki J-pennut älyttömiä possuja ruoan suhteen, mutta hyvä niin :)

    ReplyDelete