Wednesday, July 16, 2014

Painiotteluita

Mellillä on ollut kissan.. eikun siis koiranpäivät! Kaikkea jännää on tapahtunut. Eilen aamulla käytiin kävelemässä kadulla ja jo kaukaa bongasin, että edellä kulki pentu. Mahtavaa! Puolijuoksua mentiin tervehtimään 10 viikkoista labradoria, jonka nimi on Toffo. Ensin Melli vinkui ja näytti hampaitaan, sitten vähän haisteli ja lopulta saatiin aikaiseksi kunnon painiottelu, jonka voittajina olivat vuorotellen Melli ja Toffo. Mahtava nähdä kuinka pieni saa lisää rohkeutta!

Sen jälkeen pitikin pistäytyä äidin luona, koska unohdin tohinassa avaimet kotiin. Collietyttö Annie oli edelleen siellä. Melli taas vähän ujosteli alkuun mutta lopulta kirjaimellisesti hyppi Annien naamalle ja puri häntää. Annie-parka oli kiusaantunut ja yritti väistellä, mutta antoi hauvan touhuta.

Iltamenoksi oli valikoitunut metromatka ja retki Herttoniemen siirtolapuutarhaan. Melli pääsi tonkimaan pusikoita ja leikkimään 2-vuotiaan pojan kanssa. Ensin vähän hirvitti, että mitenköhän sujuu, ja piti molempia silmä kovana tietysti vahtia, mutta yllättävän hauskaa heillä oli. Melli ei käyttänyt hampaitaan poikaa kohtaan ja pahimmilta pennun mukiloinneiltakin vältyttiin. Jossain vaiheessa puutarhassa juostiin ympyrää ja kaikilla eri palloillakin tuli pelattua. Kotimatkan Melli nukkuikin tyytyväisenä kantokassissaan.

Minulla on myös kaksi yötä sohvalla yövieras. Tämän asian suhteen koiruudella ei (tietenkään) ole ollut nokan koputtamista.

Tänään hyvät riehuntameiningit ovat jatkuneet. Käytiin läheisellä hiekkakentällä juoksemassa, siinä on kätevästi aidat ympärillä ja Mellin voi huoletta päästää vapaaksi. Leikittiin palloilla, harjoiteltiin luoksetuloa ja seuraamista. Luoksetulo toimii joka kerta, on ihan mahtava juttu katsoa kun pikkupentu tulee minkä tahansa puuhan keskeltä viivana eteen istumaan!

Iltapäivällä Melli oli taas pari tuntia äidin luona hoidossa. Se on ottanut asiakseen joka kerta pissiä äidin itämaiselle matolle, joten tänään siirrettiin matto pois. Kotonahan pissejä ei ole juuri koskaan tullut sisälle. Ilmeisesti matto nyt vaan houkuttelee merkkaukseen.

Käytiin hakemassa lounasta Iso Roban Fafa'sista, joka mainostaa itseään koiraystävällisenä. Se oli enemmänkin! Koko keittiö tuli ihastelemaan Melliä, ja kun sain ruuat kassissa käteeni ulos tarjoiltuna, minulle kerrottiin, että keittiö lähetti Mellille terveiset ja laittoi mukaan monta sataa grammaa kanaa!

Kotimatkalla törmättiin vielä 10 viikkoiseen kelpie-pentuun, jonka kanssa taas pienen ujostelun jälkeen saatiin aikaiseksi puolen tunnin äänetön painiottelu, josta lähes koko ajan Melli oli selällään ja puri vastustajaa huuleen tai korvaan. Pienillä oli aika hauskaa!

Nähtiin tänään myös 10 viikkoinen pieni mäyräkoira, mutta sen kanssa ei (vielä) syntynyt painimatsia. Mahtava huomata että koko Punavuori on täynnä koiranpentuja! Kaikkien omistajien kanssa ollaan puhuttu siitä, miten hyvä juttu on, että hauvat pääsevät purkamaan energioitaan riehumalla ja tottuvat samalla muihin hauvoihin.

Nyt pentu makaa sohvan alla reporankana. Kuudelta mennään Suomenlinnaan, joten Melli pääsee ensimmäistä kertaa veneeseen! Huomenna aamulla sitten lähtö mökille, jossa voidaan vähän sulatella näitä kaikkia uusia kokemuksia...

Melli on sitten kuvauksellinen :D Pari aika mainiota ilmettä..







1 comment:

  1. No voi pientä pentupainiskelijaa! Ymmärrän enemmän kuin hyvin, että Melli sulattaa söpöydellään kaikkien sydämet ja saa palkkioksi kanaa! Niin hurmaavalta se meinaan näyttää että! ♥

    ReplyDelete