Friday, August 15, 2014

Arkirutiinit ja festivaalimenot

Ohhoh, onpas ollut kirjoitustaukoa, vaikka koko ajan kaikkea tapahtuukin. Isoin mullistus oli ehkä se, että Melli lähti viime lauantaiaamuna ilman minua mökille. Jännitti vähän, miten reissu sujuu, ja miten kestän olla neljä päivää ilman pikkuotusta, mutta hyvin meni molemmin puolin. Melli oli kilttinä tyttönä kaivellut äidin kukkapenkit ja mutustellut mattoja ja minä puolestani pääsin pyöräilemään ja iltamenoihin :) Molemmat olivat tyytyväisiä.

Rutiinit ovat alkaneet muodostua. Päivään mahtuu ulkoiluja 5-7, riippuen niiden pituudesta. Aamusta heti heräämisen jälkeen Melli saa aamiaisen ja siitä suoraan käydään asioilla kadun varressa. Sitten on puuhailua, yleensä se leikkii ja mutustelee porkkanaa seuraavaa pidempää ulkoilua odotellessaan. Aamupäiväulkoilun tavoite on väsyttää pikkuinen, joten etsitään yleensä leikkiseuraa, tai muuten puuhaillaan enemmän ulkosalla noin tunti-puolitoista. Tämän jälkeen hauva jää usein pariksi tunniksi yksin nuokkumaan. Päivällä taas lounaan jälkeen lyhyempi ulkoilu, samoin kuin iltapäivällä (puoli tuntia tai allekin, riippuu vireystilasta). Välissä on kongilla leikkimistä ja muuta puuhailua ja uinumista. Alkuillasta yleensä tehdään jotain erityisempää, tavataan kavereita, käydään jossain uudessa paikassa tai mennään koirakouluun. Joskus alkuillankin ulkoilu on lyhyempi, jos tiedossa on kunnon iltapainit. Yleensä tavoite on joka tapauksessa pitää koiraa hereillä klo 18 lähtien aina nukkumaanmenoon saakka. Iltaruoan aikataulu on vähän vaihdellut, mutta tarkoitus on syöttää hauva kohtuullisen alkuillasta, mutta ei kuitenkaan juuri ennen mitään massiivisia riekuntoja. Illan touhujen jälkeen käydään vielä viimeisen kerran pissillä noin klo 23 ja sitten vaan päät tyynyyn ja nukkumaan. Herätys tulee siinä klo 7-7.30, eli aika inhimillisiin aikatauluihin on päästy! Jos joku tätä lukee, voitte kommentoida tuota aikataulua ja puuhailun määrää mielellään :)

Mitään erityisiä uutisia ei ole. Koirakoulu sujuu hyvin, ja Melli tottelee, vaikka ympärillä touhuaa kahdeksan muuta pentua. Jäätiin vielä keskiviikkona varsinaisen koulun jälkeen häiriökoiriksi luoksetuloharjoituksiin toisen aussipennun kanssa ja harjoiteltiin siinä sitten itsekin luoksetuloa häiriön kera. Sujui vallan mainiosti, ainoa minkä luota Melli ei malttanut pois oli mahtava lelu, joka oli myös Hazelmoor-tytön lemppari. Tarkoitus on nyt sitten hakea meillekin sellainen Mustista ja Mirristä! Toinen leluhankinta oli tämänpäiväinen pieni jalkapallo, jota aiotaan testata tänään illalla. Melli on nimittäin aivan futishullu!

Eilen nähtiin vähän väkijoukkoja, täällä lähistöllä oli Rööperi-festarit, joissa oli tietenkin paljon ihmisiä ja musiikkia. Melli paistatteli huomion keskipisteenä ja leikki muiden koirien kanssa. Oli se aika tohkeissaan, mutta kaiken kaikkiaan meni tosi hyvin ilta. Kiltti tyttö malttoi istua ravintolan terassillakin syömisen ajan nätisti kaiken puuhailunsa jälkeen. Illalla maistui uni, kerrankin :)

Kuvia en ole muistanut nyt ottaa, otan sen taas projektiksi! Tänään nappasin yhden foton.

Louis Vuittonin syysmallistoa esittelemässä.

1 comment: