Saturday, September 6, 2014

Onni on vapaus

Nyt on kyllä käynyt selväksi mikä tekee Mellin onnelliseksi. Savunilkka. Musti ja Mirri. Kuiva ja puolipilvinen sää. Toisten koirien pörheät hännät. Nakuna juoksentelu. Metsät. Tutkiminen. Oma peti. Lapset. Aikuiset. Koirapuistot. Kaivaminen. Kiltit koirat. Uudet jutut. Jalkapallon pelaaminen.

Näin muutamia mainitakseni. Tämä viikonloppu on täynnä näitä onnelliseksi tekeviä asioita. Eilen illalla lähdettiin Suomenlinnan-retkelle. Syksyllä siellä on kiva käydä, kun ihmisiä ja koiria on vähemmän ja tilaa enemmän. Otettiin mukaan eväitä, Melli, ja Mellin oma jalkapallo. Käveltiin pitkin saarta, koira sai juosta vapaana (nakujuoksua ei tosin sallittu, vaan hienot pinkit valjaat pysyivät päällä). Pentu käyttäytyy edelleen kuin unelma, kuuntelee jokaista sanaa, lukuunottamatta silloin kun pitää jahdata lintuja (pieni ongelma edelleen). Pelattiin futista, Melli kaiveli maata, tokoiltiin vähän ja muutenkin nautittiin lämpimästä säästä. Kotiin palattuamme koira simahti petiinsä jalat suorana sojottaen, eikä kuullut eikä nähnyt loppuiltana mitään. Retki teki siis tehtävänsä!

Melli poseeraa

Hauva juoksee

Äiti aina laittaa istumaan...

Tervetuloa linnaani... Jos olet pukeutunut pinkkiin!


Palkkaa paikallaolosta.

Ja taas mä jouduin poseeraamaan!
Tänä aamuna lähdettiin taas uudelle retkelle. Tällä kertaa Mustin ja Mirrin kautta (Kauheat herkku- ja leluostokset taas.. Ja punnitus, Melli painaa 9,5 kg!) Kampista bussilla kohti Suvisaaristoa. Siellä luvassa oli juoksentelua, kaivamista, kastelukannulla leikkimistä (ihan suosikki!), juoksemista sekä sieniretki. Pentu oli niin innoissaan metsässä juoksemista että veti hepuliympyrää ja hyppi puunrunkojen yli. Yhtä iloinen se ei ole edes muiden koirien kanssa touhutessaan! Täytynee metsäretkeillä useammin.. Eikä se koskenutkaan sieniin! Muuta kuin tassuillaan...

Melli on Malli!

Kastelukannu, elämäni valo!

Nyt hauva on taas niin puhki, ettei meinannut jaksaa leikkiä lempilelullaan, kongilla, jonka sisällä on herkkuruokaa. Omistaja on taas sitä mieltä, että klo 21 ei nukuta vaan puuhataan, jotta klo 22.30 ei ole sitten täydet energialatingit! Vaikka siitä tuskin on tämän päivän jälkeen pelkoa. Huomenna meiningit onneksi jatkuvat kun lähdetään vähän kokeilemaan hakua Nurmijärven suunnille. Luvassa lisää metsäilyä siis! Lisäbonuksena sisaruspaini. Odotettavissa uninen pentu myös huomisillalle.


No comments:

Post a Comment